Helgens klimalesestoff fra Zero uke 34!

Vi ser tilbake på nok en interessant uke for hvor spesielt klimaskeptikerne har fått en del plass i media. Gruppen som kaller seg klimarealistene har sendt ut et hefte til videregående skoler, hvor de påstår at naturen, og ikke mennesker, styrer klima. Forskningsinstitusjonene CICERO og Bjerknessenteret reagerer sterkt på fremgangsmåten.

Eystein Jansen, Direktør ved Bjerknessenteret

Eystein Jansen, direktør ved Bjernessenteret kommenterer: – Vi synes ikke noe særlig om at de har sendt ut et hefte som er propfullt av feil.
http://www.nrk.no/vitenskap-og-teknologi/1.8288743

 

I slutten av uken begynner en debatt om grønne sertifikater å nå overflaten. Heidi Sørensen hevder overfor flere medier at dette har vært en feilsatsning, og at det subsidierer ødeleggelse av naturen. Heldigvis har ZERO kjørt en pre-emptive strategi og forsvarer ordningen i Klassekampen og Ny Tid fredag. Vår eminente Twitter-debattant Marius Gjerset har fulgt opp saken!
https://twitter.com/mariusgjerset

 

Etterdønningene av slippet av Kofi Annan som hovedtaler til Zerokonferansen 2012 har holdt seg helt ut i slutten av denne uken, og begeistringen utenfra avtar heller ikke. Vi vil gjerne takke for all ros vi har fått i denne sammenheng. Det er nå lagt ut små bioer på de bekreftede innlederne på http://www.zerokonferansen.no/program-1.

Det faglige programmet for dag 2 er også snart ferdig. Følg med på twitter på #zero12 for flere navn og program fremover.

Vår egen bilturne-ekspert Marius Bornstein har vært og vist frem Hyundai sin hydrogenbil i Ørsta, i forbindelse med det steintøffe bakkeløpet Saudehornet og har blogget om det her. Om han løp selv vites ikke. http://transport.zero.no/2012/08/2435215/

 

ZERO har denne uken kjørt en beskjeden twitter-kampanje for å nå 5000 følgere. Hjelp oss gjerne med å #ffnor oss på twitter i dag. Vi gleder oss til å se hvem som blir vår følger nummer 5000. Gode følgere er viktig for at vårt budskaps spres i de vide rekker!

 

Videre kan kommunikasjonsavdelingen anbefale to blogginnlegg til helgelesningen:

Dan Kahan – Why we are polars apart on climate change:
http://www.nature.com/news/why-we-are-poles-apart-on-climate-change-1.11166

 

Anders Bjartnes – Milliardgapet Norge ikke kan overse:
http://energiogklima.no/nyhetsblogg/bjartnes/milliardgapet-norge-ikke-kan-overse/

 

Og om du ikke har noe spesielt på plakaten og du befinner deg i Oslo-området vil vi gjerne anbefale Grünerløkka mat og mikrobryggfestival. Uten at det har konkrete miljøeffekter annet enn hygge og kortreist brygg.
http://www.brygghus.no/festival.html

 

God helg til dere alle!!

Hvis du har tips til gode saker du vil vi skal spre, ta kontakt med oss eller send en link til @zeronorge, bastian(a)zero.no, skriv det på veggen vår på facebook: http://www.facebook.com/MiljostiftelsenZERO

Om bastian