Gladmelding fra solcelle-landet Danmark!

Sjefen for fornybaravdelingen, Einar Wilhelmsen, har akkurat sett på solcelletall fra Danmnark. Der har prisen på solceller nå nådd prisen på strøm kjøpt på døra! I løpet av 6 mnd har 20 000 danske boliger montert svære solcelleanlegg på taket. Tilsammen 100 MW er montert så langt. De regner med å nå 30 000 bygg før jul.
Litt av hemmeligheten er at danskene har innført nettomåling. Det betyr at strømmåleren går baklengs når man produserer og forlengs når man kjøper strøm. Også gjør man opp strømregningen en gang i året. Man betaler da bare for den strømmen man netto har kjøpt, dvs at man sparer strømpris og nettleie for al strøm som man selv har produsert.
Det er ikke mye som er mer miljøvennlig enn å produsere energien der man bruker den, i stedet for å bygge store kraftverk langt unna.  Fikk vi like ordninger i Norge som i Danmark ville norske hustak snart gå fra takstensrøde til dypt solcelleblå.

Om bastian