Årets beste nyttårsforsett

I Nationen 3. januar skriver olje- og energiminister Ola Borten Moe om hvordan vi kan bidra til at framtidas energi er fornybar og lønnsom. Borten Moe peker helt riktig på at fornybar energi opplever sterk vekst, og at kostnadene samtidig er på vei ned. Han vil bidra til at kostnadene skal fortsette å gå nedover, slik at fornybar energi på sikt kan fase ut fossile alternativer.

Tiden for «Årets beste»-kåringer rant kanskje ut med slutten av desember, men om noen vil kåre «Årets beste nyttårsforsett» har de her en åpenbar kandidat. Men, det er som kjent lett å falle tilbake til gamle uvaner når januar føles lang og mørk. For å lykkes med noe mer enn et nyttårs-skippertak gjelder det å få på plass klare planer og gode vaner, og gjerne litt drahjelp.

ZERO stiller gjerne opp med både konkrete forslag (hvordan går det med oljefyr-utfasingen?) og oppmuntrende tanker (selv McKinsey tror nå fornybar energi er i ferd med å bli billigere enn fossil). Å fase ut fossil energi er ikke bare nødvendig, det er også fullt mulig. Vi ønsker derfor Borten Moe både hell og lykke med å realisere de gode forsettene.

 

Innlegget ble publisert i Nationen 8.01.2013

Om Siri