Frihet til å velge utslippsfritt: prøvekjør hydrogenbil under Arendalsuka

Zero kickstarter valgkampen og arbeidshøsten med fullt trøkk under Arendalsuka. Vår viktigste buskap: Verden trenger både hydrogen- og elbiler for å revolusjonere transportsektoren.

Nullutslippsbilene har kommet for å bli i Norge. Antallet elbiler i Oslo sentrum en alminnelig formiddag er et synlig tegn på at nordmenn har trykket elbilene til sitt bryst. Og godt er det, for hele 40 prosent av verdens utslipp av klimagasser stammer fra transportsektoren. Personbiler står for en stor andel av dette. Så hvis vi skal kutte verdens utslipp av klimagasser må vi bytte ut bilparken fra fossil til fornybar. Til denne jobben er elbiler en del av løsningen, men ikke hele. Vi trenger også hydrogenbiler.

Stemoderlig behandlet

Hydrogenbilen har vært stemoderlig behandlet. Lite har vært gjort for å fremme hydrogenbilen som et alternativ til forurensende personbiler. Det jobber vi for å gjøre en slutt på. Derfor er vi på Arendalsuka i år. Vi kommer ikke i mål med substansielle utslippskutt hvis vi ikke klarer å gjøre hydrogenbilen til et attraktivt alternativ for en betydelig andel av befolkningen. Vi vil gi folk frihet til å velge fremtidsrettet og utslippsfritt, enten de bor i Telemark, Oppland eller Troms.

Så, hva er planen?

Planen er å fylle flere fabelaktige fornybarbiler med bannere, brosjyrer, fornybart drivstoff og boblende engasjement, og sette kursen mot Sørlandsperlen Arendal. Fra onsdag 7. august til tirsdag 12. august står vi på stand på torget, og DU kan komme og prøvesitte/prøvekjøre klimabiler i flere farger og fasonger. Vi har med oss alt fra bestselgende elbiler, via hårete Teslaer, til Hydrogendrevne SUV’er. Garantert noe for en hver smak.

For å riste litt klimavett inn i valgkampen har vi invitert ledelsen i alle partier til å besøke vår stand. I løpet av uka kan du blant annet møte Siv Jensen (Frp), Kjell Ingolf Ropstad (Krf), Jan Tore Sanner (H), Trine Schei Grande (V) og Liv Signe Navarsethe (SP) til klima- og transportprat ved ZERO-standen. Kom innom standen og be om oppdatert program for når vi får besøk.

Vi sees til prøvekjøring og engasjert samtale ved ZERO-standen på torget i Arendal!

Tags:

Om bastian