Statsminister Erna Solberg innleder om Regjeringens klimapolitikk på Zerokonferansen 5.-6.november

Hvordan vil den norske klimapolitikken bli de neste fire årene? På Zerokonferansen i Oslo neste uke legger både Statsminister Erna Solberg og Klima- og miljøvernminister Tine Sundtoft frem regjeringens klimapolitikk
På tirsdag og onsdag neste uke går Zerokonferansen av stabelen i Folketeateret i Oslo. Konferansen har blitt en av Europas viktigste klimakonferanser, og samler årlig toppolitikere og næringslivsledere til to dager med foredrag og seminarer.
– Zerokonferansen blir første gang vi presenterer retningen for regjeringens klimapolitikk. Konferansen er en viktig og prioritert arena for regjeringen, og jeg gleder meg til å holde innledning, sier statsminister Erna Solberg. 
Statsminister Solberg har sin tale på konferansens dag 1, mens Klima- og miljøvernminister Tine Sundtoft avslutter konferansens andre dag. I tillegg taler blant andre Chelsea Clinton, Vice Chair i Clinton Foundation, Martin Lidegaard, Klima, energi og bygningsminister i Danmark, Thomas Stocker, ansvarlig for FNs klimapanels nyeste klimarapport, Jeremy Rifkin, økonom og Merkel-rådgiver, Jeremy Leggett, solenergipionér og karbonboble-varsler, Sony Kapoor, finansreformator og leder av tenketanken Re-Define, Morten Albæk, leder av Vestas Wind Systems, og en lang rekke andre.
– ZERO er glad for at statsminister Erna Solberg kommer. Hennes innledning vil bli retningsgivende for den nye regjeringens klimapolitikk. Det grønne skiftet er i gang. Vi må bort fra tanken om at internasjonale klimaforhandlinger og kvotemarkedet er det som driver utviklingen. Vi har forventninger om at regjeringen bidrar til å øke takten når det gjelder bruk av klimavirkemidler på alle sektorer, sier daglig leder i ZERO, Marius Holm. 
Fortsatt mulig å melde seg på konferansen på http://www.zerokonferansen.no/praktisk-info

Om bastian