Zerofrokost: Hva nå CCS? Hvordan Norge kan bli en spydspiss i CCS-arbeidet. Se seminaret live her

Velkommen til Zerofrokost den 27. mai: 

Hva nå, CCS? Hvordan Norge kan bli en spydspiss i CCS-arbeidet

Stortinget har satt et punktum for Mongstad-saken. Regjeringen har varslet en strategi for det videre arbeidet for CCS i Norge. Det står et samstemt politisk miljø bak målet om at den norske stat skal bidra med nødvendig støtte for å realisere et fullskala CCS-anlegg innen 2020.

Hvilke milepæler må vi nå i år for å sette i gang arbeidet for å sikre et norskfinansiert anlegg innen 2020? Hvilke aktører i industrien er aktuelle i CCS-arbeidet fremover? Hvem kan vi lære av for å få gjennomført gode prosjekter i Norge?

Se frokostseminaret live her

ZERO har foreslått at Regjeringen utlyser en konkurranse om å få statstøtte til å bygge et fullskala CCS-anlegg innen 2020. Denne mener ZERO bør lyses ut i løpet av høsten 2014, for å klare å holde tidsplanen. ZERO vil redegjøre for sitt forslag på seminaret, og evaluere regjeringens løypemelding i Revidert nasjonalbudsjett som innledning på seminaret.

Norsk Industri, ved Trygve Østmoe, legger frem deres ferske politikk på innspill til regjeringens CCS-strategi.

Per Brevik i Norcem innleder om deres CCS-prosjekt og ambisjoner framover. Lise Gunvor Bækkevold Winther, Leader for Cleaner Production, Shell Technology Norway, forteller om deres CCS-strategi og Peterhead-prosjektet.

 

Til debatten etterpå er følgende politikere bekreftet.

Heikki E Holmås (SV)

Ola Elvestuen (V)

Tina Bru (H)

Terje Lien Aasland (Ap)

Rasmus Hansson (MDG)

 

Dato: 27. mai.

Tid: 08:00 – 10:00 det serveres kaffe og frokost fra 07:45.

Sted: MESH, Tordenskiolds gate 3

Påmelding gjør du til marit@zero.no

 

 

 

Air products & Chemicals Inc

 

Om Marit

twitter: @maritflinder