Ledig stilling: Rådgiver/Seniorrådgiver – fornybar energi / energimarked

 ZERO skal styrke staben og søker

Rådgiver/Seniorrådgiver – fornybar energi / energimarked

Klimastiftelsen ZERO jobber med å fremme utviklingen av fornybar energi, og konvertering fra fossil til fornybar energibruk, og nå søker vi etter en kunnskapsrik og engasjert rådgiver for å styrke vårt arbeid på området.

Dine arbeidsoppgaver

Du vil jobbe med analyse, politikkutforming og formidling til det beste for klimaet. Du skal sørge for at ZERO er faglig oppdatert, og bidra til å forsterke vår posisjon som premissleverandør for den norske debatten om hvordan energiframtiden ser ut. Du vil publisere analyser, utvikle energipolitikk, og drive prosjektutvikling og prosjektgjennomføring. Aktuelle faglige temaer i stillingen vil være:

–       utviklingen i kraftmarkedet i Norge og Europa

–       ny fornybar energi som sol og vindkraft

–       integrering av framtidens energiproduserende bygg i energisystemet gjennom smarte nett

–       kraftutveksling mellom vannkraft og sol/vind,

–       energilagring

–       finansiering av energiutvikling i utviklingsland

Vi søker deg som har kunnskap om og engasjement for et eller flere av disse områdene.  Innenfor fornybar energi arbeider ZERO med spydspissprosjekter i samarbeid med næringslivet (f.eks, powerhouse) , faglige analyser, formidling og politisk påvirkning. Stillingen medfører bred kontaktflate mot energibransjen og det sentrale politiske miljøet.

I tillegg vil du bidra til å finansiere ZEROs arbeid gjennom samarbeidsavtaler og offentlig støtte på området.

Dine egenskaper

  • Du er en selvstendig, initiativrik og løsningsorientert pådriver med stor gjennomføringsevne.
  • Du er analytisk og har evne til å innhente, bearbeide og omsette kompliserte fakta til god kommunikasjon og relevante politiske innspill.
  • Du har relevant arbeidserfaring, gjerne fra offentlig forvaltning, konsulent/ analyseselskap eller energibransjen.
  • Du har god kunnskap om energisystemet og energimarkedet, og forståelse for tekniske og økonomiske forhold.
  • Du har helst høyere utdanning, men arbeidserfaring kan kompensere.
  • Du bør ha god kjennskap til energi- og/eller klimafeltet og et engasjement for klima og miljø.

Om ZERO

ZERO tilbyr et engasjert og kunnskapsrikt arbeidsmiljø, og spennende og utfordrende arbeidsoppgaver. Du vil kunne få stor mulighet til å bidra til å videreutvikle organisasjonens strategi på området. Vi er lokalisert på Yongstorget i sentrum av Oslo, i moderne og attraktive lokaler.

Lønn etter avtale. Eventuelle spørsmål kan rettes til daglig leder Marius Holm (9572 1632), eller nestleder Dagfrid Forberg (9963 7338).

Søknader vil behandles fortløpende fra 4. august. Endelig søknadsfrist 1. september.

Søknad sendes dagfrid.forberg@zero.no.

ZERO er en uavhengig, ideell stiftelse som jobber for å begrense de menneskeskapte klimaendringene og for å møte verdens voksende energietterspørsel uten å skade miljøet. For ZERO er utgangspunktet at det finnes en utslippsfri løsning for all energibruk, og at det er mulig å finne løsninger for en voksende verden uten å true klima og naturmangfold. Hos oss jobber samfunnsvitere, ingeniører, økonomer og folk med lang erfaring fra medier, politikk og næringsliv med en tro på at det går an å endre verden til det bedre. ZERO er en miljøorganisasjon i vekst og har i dag ca 30 ansatte. Les mer om oss på www.zero.no.

 

Om MariusHolm