Høydepunkter fra Zerokonferansen 2014

 

 

 

 

 

 

1245

Hva var egentlig høydepunktet på årets Zerokonferanse? Var det da vi for første gang samlet (nesten) alle partilederne til en konstruktiv debatt om klima? Var det da Ylvis-brødrene – ZEROs nyeste «ansatte» – skapte allsangstemning på Folketeateret, eller hvordan stemningen brått endret seg fra moro til alvor idet Jan Egeland tok ordet om klimaflyktninger? Eller da Rajendra Pachauri fra IPCC fylte Folketeateret med sin stille karismaen og sine ord om de alvorlige klimaendringene vi står overfor? Eller var det gratis øl i bilteltet?

6789

Var det da Dipal Singh kom ens ærend helt fra Bangladesh for å snakke om den utrolige solcellerevolusjonen som skjer i landet hans? Eller da Mike Monea, lederen for et av verdens første, største og mest vellykkede CCS-prosjekter, stod og pratet med Olje- og energiminister Tord Lien over en øl (eller tre) på konferansemiddagen? Var det da Klima- og miljøminister Tine Sundtoft gikk ut på scenen for å svare på utfordringer i norsk klimapolitikk som ZERO hadde gitt henne? Eller å se hvordan Ap-leder Jonas Gahr Støre blir mer og mer engasjert i klimasaken? Eller var det da de to møttes bak scenen og tok dagens blideste selfie?

1011IMG_20141112_155154 22

Eller var det da Tord Lien leverte et kåseri fullt av intern humor om hvordan det er å få ZERO-kake og klam klimaklem? Eller da NHO, NTNU og ZERO gav Næringslivets Klimapris til elfergen Ampere, men trofeet var så ubegripelig tungt at kommunikasjonssjef Jon bare såvidt klarte å holde maska og trofeet samtidig? Eller det trøtte morratrynet til Marius Holm på frokost-tv?

12131415

 

Eller var det kanskje da ZERO-leder Marius gikk ut på scenen og holdt talen han har hatt i bakhodet dag og natt siden Zerokonferansen 2013?  Eller da TV2 for første gang sendte live hele dagen fra konferansen? Eller synet av over tusen mennesker – næringslivsledere, politikere, journalister, ordførere, folk som lever av fakturerbarheten sin – strømme inn dørene på Folketeateret for å bruke to hele dager på å lære mer om klima? Eller følelsen hos oss i ZERO på slutten av konferansen, når alt har gått bra og folk går fornøyde hjem, litt mer inspirert til å være med på klimadugnaden?

Vi vet ikke helt. Det er ikke så lett å velge.

Men dette kan vi si: Hvis du synes Zerokonferansen 2014 hadde mange høydepunkt, så bare vent til 2015 – den blir ennå bedre!

1617181920

Om Thor-Arne