2015 – det store solskinnsåret?

Solenergi virker bra i Norge – og det kan bli mye billigere når markedet bare kommer i gang. Energiproduksjon på bygg er et viktig bidrag til å nå våre energi- og klimamål for byggsektoren. Hørt det før? Sannsynligvis er svaret ja hvis du har fulgt ZEROs arbeid de siste årene, for vi har lenge vært opptatt av de gode mulighetene for sol i Norge, og at det gjelder å komme i gang.

Men sol ligger ikke lenger «langt der framme» – nå skjer det. Multiconsult har dokumentert stor vekst for solceller i Norge i 2014: trippelvolumvekstforsolcellerinorge(1) Vedlegg_solkraft. Dette overrasket ikke de som har fulgt med på sol i Norge – vi vet at flere kule byggprosjekter med solceller stadig har slått hverandre i kampen om tittelen»Norges største solcelleanlegg» som Campus EvenstadPowerhouse Kjørbo og Asko sitt anlegg på Vestby. Og med støtte til solceller på plass fra Oslo kommune og fra Enova (kom på plass i desember 2014 og i januar 2015) er det liten grunn til å tro at den positive utviklingen vil stanse. Vi i ZERO er garantert ikke  alene om å krysse fingrene for at 2015 blir det store sol-gjennombruddsåret i Norge.

8. mai inviterer Solenergiforeningen til årets Solenergidag – og programmet inkluderer oppdaterte innlegg fra det offentlige, næringsliv, kunnskapsmiljøer, organisasjoner og sluttbrukere innen både solvarme og solstrøm. Anbefales for alle som lurer på hva som skjer med sol i Norge – og som har lyst til å være med! Ellers har klimastiftelsen  12. mai frokost om «Hva betyr solenergirevolusjonen» – med gode muligheter for internasjonale oppdateringer. Vi ser fram til gode samtaler med gamle og nye sol-venner – sammen kan vi sørge for at 2015 blir det store solskinnsåret i Energi-Norge.

Om Siri