Pressemelding fra ZERO: – Regjeringens håndtering av Statkraft er skandaløs

I dag morges meldte Statkraft at de dropper havvindprosjekter fremover, i tillegg til at noen vannkraftinvesteringer utenlands utsettes.

– Dette er resultatet av skandaløs eierskapsstyring fra Regjeringens side. I fjor kapitaliserte Regjeringen opp Statkraft med 5 milliarder kroner for at de skulle kunne bygge mer fornybar energi, i år ombestemte de seg. Nå tvinges Statkraft til å skrinlegge viktige fornybarprosjekter, stikk i strid med hva som er god klimapolitikk, sier Marius Holm, leder i miljøstiftelsen ZERO.

– I tillegg er det oppsiktsvekkende at regjeringen med dette sier nei til langsiktige investeringer i fornybar energi, som gir en trygg avkastning over tid, bedre enn f.eks. oljefondets avkastning, sier Marius Holm.

– Regjeringens Statkraft-grep fremstår etter Paris som klimapolitisk bakvendtland. Mer enn noen gang trenger verden offensive grep for å bygge ut mer fornybar energi raskt, mens den norske Regjeringen i praksis styrer i motsatt retning. Nå må Erna Solberg vise klimapolitisk lederskap, og sikre at det fremover føres en konsekvent og langt mer offensiv klimapolitikk, sier Holm.

 

Se pressemelding fra Statkraft her: http://www.statkraft.no/IR/Stock-Exchange-Notices/2015/statkraft-as—redusert-investeringsplan-/

For mer informasjon:

Marius Holm, leder, tlf. 957 21 632
Jon Evang, kommunikasjonssjef, tlf. 93401382

Om Per Kristian Sbertoli