Miniseminar om fossilfri plast med Braskem

Verdens største produsent av fornybar plast, Braskem, kommer til Norge. I den forbindelse inviterer vi til et miniseminar om fossilfri plast med Martin Clemesha og Brendan Hill fra hovedkontoret til Braskem i Europa.

I foredraget fra Martin Clemesha og Brendan Hill får du høre siste nytt fra internasjonale utviklingen på fornybar plast, og det blir en veldig god anledning til å lære og få vite mer om ting dere lurer på om råstoff, produksjonen, egenskaper, produkter m.m. fra fornybar plast.

Braskem er startet opp produksjon av fornybar plast i kommersiell skala i 2010 med et anlegg i Brasil på 200.000 tonn/år av fornybar etylen og PE.

Mer informasjon om fornybar plast fra Braskem: http://www.braskem.com/site.aspx/plastic-green

PE er en av de mest brukte plast typene og brukes til alt fra plastposer, flasker til hardplast som hjelmer, avfallsdunker m.m. Fornybar PE har samme kvalitet som fossil PE og kan erstattes direkte i samme produkter og inngå i resirkulering av plasten. Fornybar PE er tatt i bruk i Norge bla i melkekartonger, brødposer, toalettpapir innpakking, drikkeflaske, rundballeplast m.m.

Det kan også være mulighet for å møte de i etterkant. Si fra om evnt ønsker om det, så skal vi koordinere det.

Tid og sted:

23.februar kl.09.00-10.30.

ZERO-kontoret, Youngstorget 1.

 

Påmelding: Send en e-post til Marius.gjerset@zero.no

Tidligere møte om fossilfri plast hos ZERO. Foto: Emballasjeforeningen

Tidligere møte om fossilfri plast hos ZERO. Foto: Emballasjeforeningen

Om Ingrid Aasaaren